Sokağa çıktığımızda görünür oluruz. Susturulamaz, bastırılamaz, yok edilemez bir hakikatin sesi oluruz.
Bazen yalnız, bazen milyonlarla; bazen sessizce bir yokuşta, bazen “hayır!” diye haykırarak düşeriz sokaklara.
Bu dosyada, sokakla temas eden öykülerinizi, şiirlerinizi, denemelerinizi, anlatılarınızı bekliyoruz.
Evin içinden dışarıya, pencereden caddeye, kentin kıyısından merkezine, yalnızlıktan kolektife uzanan her tür hikâyeye açığız.
- Bir protestonun ortasında atılan sloganı,
- Bir kaybın ardından kurulan dayanışmayı,
- Bir tacizin sessiz tanığı olan kaldırımı,
- Sokağa bakan bir pencereden fırlayan iç sesi…
Ve sokaklara düşme hâllerimizi anlatan şiirleri, öyküleri, anıları, denemeleri…
Yazılarınızı, Word formatında, Times New Roman, 12 punto ve 1,15 satır aralığında Mayıs 2025 sonuna kadar ileti@pazartesi14.com adresine bekliyoruz. Yazıların dijital ve basılı mecralarda yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Merhaba
Dosya konusu çok güzel ama isimlendirirken acaba sokaklara düşmek yerine yollara düşmek ya da sokaklara çıkmak denilse daha mı uygun olur aklıma takıldı paylaşmak istedim .
Sevgiler 🌺
Android için Outlookhttps://aka.ms/AAb9ysg edinin
Sokağa düşmek aşkında değersizleştirme olduğu için seçildi. Sokakta protesto edenler tutuklanıp hakları özgürlükleri elinden alınıyor. Kadınlar için kullanıldığında toplumun dışına itilenlerle yüzleşmeyi akla getirir. Deyimi yeniden düşünmek ve toplumu sorgulamak için seçildi.