• 6. ALV MÜZİK VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sankt Georg Avusturya Lisesi Mezunları tarafından kurulan Avusturya Liseliler Vakfı’nın ilkini 2018 yılında gerçekleştirdiği Avusturya Liseliler Vakfı Müzik ve Sanat Festivali altıncı kez 20-21 Eylül tarihleri arasında yerli ve yabancı sanatçıların sahne performanslarıyla Yeniköy’deki Avusturya Başkonsolosluğu’nda düzenlenecek.

Avusturya Liseliler Vakfı Müzik ve Sanat Festivali’nin bu yılki programında 20 Eylül’de Mitra Kotte, Sabih Cangil Band ve Aysun & Ali Kocatepe – Ceyda Pirali Orkestrası, 21 Eylül’de ise Hyun Sook Tekin, Cenk Erdoğan Trioya & Efe Turumtay ve Emir Ersoy & Zuhal Olcay’ın sahne alacak.

Festivalden elde edilecek gelir, önceki yıllarda olduğu gibi Avusturya Lisesi’nden mezun, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin yurt dışı eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla kullanılacak.

Kaynak: https://artdogistanbul.com/

 

  • NİLBAR GÜREŞ’İN TÜRKİYE’DEKİ İLK KURUMSAL SOLO SERGİSİ KADİFE BAKIŞ ARTER’DE ZİYARETE AÇILDI

 

Arter, yeni kültür sanat sezonunu Nilbar Güreş’in Türkiye’deki ilk kurumsal solo sergisi Kadife Bakış ile karşıladı! Küratörlüğünü Emre Baykal’ın üstlendiği sergi, Arter’in 2. kat galerisinde sanatçının erken dönem işlerini yeni eserleriyle bir araya getiriyor. Resim, gravür, kolaj, fotoğraf, heykel ve video gibi farklı mecralarda üretilmiş çalışmalardan oluşan kapsamlı bir seçkinin yer aldığı Kadife Bakış sergisi, 11 Eylül’den itibaren Arter’de ziyaret edilebilir.

Nilbar Güreş’in Türkiye’deki ilk kurumsal solo sergisi Kadife Bakış’a, sanatçının pratiğini farklı katmanlarıyla irdeleyen bir kitap da eşlik ediyor. Tasarımını Didem Uraler Çelik’in üstlendiği bu yayında Emre Baykal, Silvia Eiblmayr ve Lora Sarıaslan’ın kaleme aldıkları yeni metinler yer alıyor.

Bilgi için: arter.org.tr

Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul/ T. 0212 708 58 00

Kaynak: https://www.edebiyathaber.net/

 

 

  • SANATLA TANIKLIK GÖÇ VE SÜRGÜN’DE

İstanbul Beyoğlu’ndaki Karşı Sanat Merkezi, 30 Eylül’e kadar ‘Göç ve Sürgün’ temalı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Görülmüştür Kolektifi ve Redfotoğraf Grubu’nun hazırladığı Karşı Sanat Çalışmaları’nın desteğiyle düzenlenen sergi, içeriden ve dışarıdan 100 sanatçının çalışmalarını bir araya getiriyor.

Sergide mahpus yazar ve çizerlerin üretimleri ile Redfotoğraf Grubu’nun fotoğrafları yer alıyor. Kolektif, “Sürgünlerle aramızdaki duvarları imgelerimizle yıkmaya çalıştık” diyerek serginin amacını özetliyor. 12 Eylül’ün 45. yıldönümünde açılışı yapılan sergide Görülmüştür Kolektifi adına şair ve yazar Adil Okay, Redfotoğraf Grubu adına ise gazeteci Özcan Yaman konuşma yaptı. Ayrıca Silivri’de tutuklu bulunan gazeteci-yazar Ercüment Akdeniz’in mektubu okundu.

Dünya genelinde milyonlarca insan zorla yerinden ediliyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre dünyada zorla yerinden edilenlerin sayısı 103 milyonu, göçmen sayısı ise 281 milyonu aşıyor. Asıl çarpıcı olan ise her rakamın ardında bir yaşamın ve hikâyenin kaybolmuş olması. ‘Göç ve Sürgün’, bu görünmez hikâyeleri sanat aracılığıyla görünür kılmayı; bu tabloyu hatırlatarak hapishanelerde muhaliflere yönelik sürgünlere, göç yollarında ölen binlerce insana ve İsrail’in Filistin halkına yaptığı soykırıma dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Sergi 30 Eylül’e kadar Karşı Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Kaynak: https://www.birgun.net/

 

Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, yeni solo projesi Test 1-2-3’ün lansman konseriyle 9 Kasım akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Harun Tekin, yeni solo projesi Test 1-2-3’ün lansman konseri ile izleyicilerle bir araya gelmeye hazırlanıyor. İki bölümden oluşan bu özel gösteride Tekin’e bazı parçalarda iki multi-enstrümantalist müzisyen eşlik ediyor ve sahnedeki enerjiyi farklı bir boyuta taşıyor. Daha önce İstanbul, Çeşme, New York, Viyana ve Hamburg’ta çeşitli mekanların programında yer bulan Test 1-2’nin ardından gelen Test 1-2-3, çok daha farklı bir fikre dayanıyor ve seyirciye yepyeni bir deneyim sunuyor. Harun Tekin’in müzikal yolculuğunda özel bir an olarak öne çıkan Test 1-2-3, dinleyicilere unutulmaz bir akşam vaat ediyor.

Kaynak: https://www.artfulliving.com.tr/

 

 

  • 2025 EMMY ÖDÜLLERİ: KAZANANLARIN LİSTESİ

ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen törende 77’nci Primetime Emmy Ödülleri sahiplerini buldu.

The Guardian’ın aktardığına göre adaylar ve ödül kazananların listesi şöyle…

En İyi Drama

  • The Pitt (HBO Max) – Kazandı
  • Andor (Disney+)
  • The Diplomat (Netflix)
  • The Last of Us (HBO)
  • Paradise (Hulu)
  • Severance (Apple TV+)
  • Slow Horses (Apple TV+)
  • The White Lotus (HBO)

Dramada En İyi Kadın Oyuncu

  • Britt Lower, Severance – Kazandı
  • Kathy Bates, Matlock
  • Sharon Horgan, Bad Sisters
  • Bella Ramsey, The Last of Us
  • Keri Russell, The Diplomat

Dramada En İyi Erkek Oyuncu

  • Noah Wyle, The Pitt – Kazandı
  • Sterling K. Brown, Paradise
  • Gary Oldman, Slow Horses
  • Pedro Pascal, The Last of Us
  • Adam Scott, Severance

 

Kaynak: https://www.diken.com.tr/

 

 

  • “MİLLETE EMANET” OKURLARLA BULUŞTU

Tanıtım bülteninden:

Dünya tarihi darbeleri yazar. Otoriterlerin nasıl gelip kalıcılaştığını da… Ama bir otoriter popülist liderin, şiddet olmadan, demokratik yollarla nasıl yollandığının kitabı henüz yazılmadı. Meydanlarda “O kitabı siz yazıyorsunuz” diyordum. Belki bu kitap, o sürecin ilk kitabıdır.

Özgür Özel

Bu topraklarda, Bandırma Vapuru’ndan beri susmayan bir irade var: Halkın iradesi. Ve bu irade, hiçbir zaman yenilmedi. Yine yenilmeyecek!

Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu…

İstanbul’u üç kez üst üste kazanan belediye başkanı. Türkiye’nin 15,5 milyon oyla cumhurbaşkanı adayı. Ve bugün, Silivri Cezaevi’nde 15 metrekareye hapsedilen bir lider. Bu kitap, yalnızca bir siyasetçinin değil, halkın örselenmeye çalışılan iradesinin hikâyesi. Sandıkta defalarca tescillenen zaferlerin, hukuksuzluklarla, siyasi engellemelerle, karalama kampanyalarıyla gölgelenmek istenmesinin hikâyesi…..

Kaynak: https://www.edebiyathaber.net/

 

 

  • DAN BROWN’DAN YENİ ROMAN: “SIRLARIN SIRRI”

Dünyaca ünlü gerilim yazarı Dan Brown’ın “Bugüne kadar yazdığım en karmaşık kurgulanmış ve iddialı roman” olarak nitelendirdiği Sırların Sırrı, Petek Demir ve İpek Demir’in çevirisiyle Altın Kitaplar’dan çıktı.

Sırların Sırrı, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı on sekiz ülkede eşzamanlı olarak yayımlandı. Dan Brown; Başlangıç romanından sekiz yıl sonra, şimdiye kadarki en çarpıcı romanıyla geri döndü: Sırların Sırrı.

Dan Brown romanı hakkında Türk okurlarına bir de mesaj gönderdi: “Türk okuyucularıma özel bir merhaba demek istedim. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarım bir roman üzerinde araştırma yaptığım en büyüleyici yerin neresi olduğunu sorduklarında, her zaman aynı şeyi söylerim: İstanbul. Doğu ile batı arasındaki o büyülü geçit. İstanbul’un altındaki tarihi yeraltı sarnıcını keşfedip Cehennem’in finalini orada yapmaya karar verdiğim anı asla unutamam. Türkiye büyüleyici bir ülke olmasının ötesinde, dünyadaki en sevdiğim yayıncılardan birine ev sahipliği yapıyor: Altın Kitaplar. Onlar benim için aile gibidir ve yeni romanım Sırların Sırrı’nı sizlerle buluşturacakları için heyecanlıyım. Türkiye’deki tüm okuyucularıma en içten sevgilerimi sunuyor, yollarımızın en kısa zamanda kesişmesini diliyorum.”

 

Kaynak: https://www.artfulliving.com.tr/g